Lukijoilta|Turun Sanomat|3:29|8
 

Matkustin poikani ja hänen koulukaverinsa kanssa maanantaina 16.11. klo 14.30–15.00 bussissa nro 700 Piikkiö–Turku-väliä. Istuin yksin bussin takapenkillä, kaksi penkkiriviä erilläni pojista.

Bussiin nousi jostain matkalta (Kaarina–Piispanristi?) 7–10 hengen ryhmä nuoria miehiä, iältään arviolta 15–17 vuotiaita. Kuulin keskusteluista, että nuoret olivat matkalla Eerikinkadun MegaZoneen.

Nuoret keskustelivat kova-äänisesti, kuulin miten eräs heistä arvosteli ulkomaalaista matkustajaa ”Allahu akbar” -nimittelyin.

Poikani koulukaveri on ruskeaihoinen. Hänen takanaan istunut nuorimies otti kuvan hänestä, nauraen jotain.

En kuullut sanoja, mutta näin ivallisuuden. Kehotin häntä poistamaan kuvan. Sanoi tehneensä sen.

Kuulin pojaltani jälkikäteen, että he olivat käyttäneet n-sanaa ja puhuneet rumasta p-värisestä ihosta ym.

Eräs toinen nuorista arvosteli minun kehoitustani, muut yhtyivät arvosteluun. Vastasin, että eikö hävetä, on kyse sentään pienestä pojasta, joka oli heidän vitsailun kohteena.

Sarkastisesti sanoin heille, että älkää matkustako itse koskaan (valkoisen) ihonvärinne takia ulkomaille.

Sain kuulla olevani v:tun rasistinen ämmä?

Nuoret nousivat bussista Brahenkadulla.

Kuvan ottanut nuorimies pyysi lähtiessään bussista ”nuorisotyyliin” anteeksi kuvauksen kohteelta, kopauttaen nyrkin nyrkkiä vastaan ”sori” tms.

Se oli hieno huomata. Haavat oli vain jo tehty. Muutkin nuoret miehet olisivat saaneet pyytää anteeksi.

Tänä aikana, kun maassamme on paljon pakolaisia ja maahanmuuttajia, niin onko mahdotonta kasvattaa kantasuomalaisena lapsia, jotka osaavat käytöstavat? Kitkeä rasistinen kielenkäyttö ja asenne heistä.

On totta, että rasismia on molemmin puolin, sekä valko- että tummaihoisten suhteessa toisiinsa, mutta räikeimmin kantasuomalainen osoittaa sen. Ei tunneta sääliä edes lasta kohtaan.

Maapallo on pyöreä. Meidät ihmiset on luotu niin, että ihonväri on auringon sijainnin ja ilmaston mukaan sopiva kullekin rodulle. Opettakaa edes se, jos koulussa on mennyt opetus ohi.

Lapsesi 
sivusta kasvattaja