LUKIJOILTA|Turun Sanomat5.8.2015 3:30|9
 

Ville Tavio kirjoitti, että Perussuomalaisten linja pitää (TS 31.7.). Tietääkseni nyt pitää tarkastella muitakin linjoja kuin Kreikka-rahoja.

On se muuten helppo aina piiloutua hävittyjen äänestysten taakse ja ilmoittaa, että hävisimme, mutta linja pitää. Miten se voi pitää, jos hävitään äänestyksissä ja kuitenkin seurataan ja noudatetaan voittajien linjaa?

Kun kyselin ennen vaaleja asiaa, joka koski kansan syviä rivejä, nimittäin, että jos Perussuomalaiset ovat hallituksessa, mikä tilanne on pieneläkeläisillä, sairailla, työttömillä sekä muilla vähävaraisilla, vastaus oli aina, että nämä ihmisryhmät jätetään supistuksissa rauhaan.

Kun sitten hallitusneuvotteluissa sovittiin linjat, kuinka kummassa nämä asiat kilahtivat läpi, eikä kolmesta ässästä kukaan pistänyt vastaan? Samalla kauniisti aneltiin, josko varakkaat tulisivat vapaaehtoisesti mukaan talkoisiin.

Kysynkin, mihin talkoisiin. Meidät vähävaraiset määrättiin mukamas talkoisiin. Tässä ei kerta kaikkiaan ole mitään reilua eikä järkeä. Muistan, kuinka eräs perussuomalainen ilmoitti mediassa, että nythän pieneläkeläiset voivat hakea halvemman asunnon. Pöyristyttävää.

Rikkaat siirtävät varojaan ulkomaille, eikä kukaan tee asialle mitään. Minulle ja monelle muulle käy niin, että lähtö tulee nykyasunnosta näillä talkoilla.

Se on vaan kumma, että tästä asiasta kukaan ei puhu eikä pukahda. Jos puhutaan Perussuomalaisten linjasta, en minä eikä moni muukaan tiedä, mikä se on.

Tosi on se, että jokainen, joka on terveellä talonpoikaisjärjellä varustettu, on huomannut, että Perussuomalaisten takki on pyörinyt päällä kuin kuivausrumpu. Sitä ei Perussuomalaisten kannata kieltää eikä kiistää.

Monta vuotta kuultiin mantraa siitä, että missä Euroopan unioni siellä ongelma, ja piikki kiinni. Taitaa olla nyt niin, että missä perussuomalainen, siellä ongelma.

Itse olin niin tyhmä, että äänestin sellaista porukkaa, joka nyt kurjistaa elämääni, mutta mitäs ihminen hyväuskoisuudelleen voi. Se on kuitenkin nyt korjattu.

Kun taas äänestetään vähävaraisia koskevista asioista, on Perussuomalaisten helppo piiloutua niin kutsuttujen omien linjojen taakse ja vain tuhahtaa, että minkäs teet, näin nyt vain on asiat. On meillä päättäjät.

Jussi Kujanpää
Kaarina