LUKIJOILTA|Turun Sanomat3:30|6
 

Kun kuuntelee Perussuomalaisten ja keskustan puheita ja vertaa niitä oppositioaikoihin ja juuri ennen vaaleja sanottuun, niin miten voi takki kääntyä ja mieli muuttua näin äkkiä. Soini puhuu aivan uskomattomia asioita nyt kun tulee vastuu eteen.

On siellä mikä puolue vain, niin puheet on kuin vapputivolissa. Olen ollut persu ja äänestänyt persuja, mutta nyt on silmät auenneet.

Soini huusi kurkku suorana varallisuusveron perään ja nyt kuulemma kansan pitää ymmärtää, että on myös varakkaita. Olen tuhatprosenttisen varma, että tämän skapan maksavat taas eläkeläiset, työttömät, sairaat, lapsiperheet ja vanhukset.

Mitä sitten Kimmo Tiilikainen vaahtosi? Ettei saa kurjistaa eläkeläisiä eikä muitakaan vähävaraisia. Siis suoraan sanoen täyttää soopaa.

Tätä kansaa muljutetaan niin lujasti, ettei se enää itsekään sitä tajua. Viimeiset neljä vuotta on ruuvia kierretty, mutta nyt tullaan näkemään, miten köyhät laitetaan kyykkyyn. Ruuvi tulee kiristymään niin tiukille, että itku pääsee monessa kodissa.

Mutta mitä se liikuttaa uutta hallitusta, kun kerran säästää täytyy. Säästäminen kohdistuu aina, siis aina siihen vähävaraisimpaan porukkaan.

En todellakaan tule enää persuja saati sitten ketään muutakaan äänestämään. Olen aina äänestänyt, mutta nyt tulen pitämään kiinni siitä, että minulla on oikeus äänestää tai olla äänestämättä, siis ei velvollisuus. Se on demokratiaa.

Uskomattomia lupauksia ja puheita saa kuunnella aina ennen vaaleja ja joka ainoa kerta petetään äänestäjät. Hyi hemmetti, hävetkää kaikki takinkääntäjät.

Jussi Kujanpää, 
Kaarina