Timo Soinin johtama puolue on ladellut Euroopan unionia ja sen rahaliittoa koskevat vaaliteemansa, mutta ne eivät johda mihinkään, eikä ole tarkoituskaan. Tämän Soini tietää itsekin. Soinin EU-tavoitteet onkin tarkoitettu vain äänten kalastelemiseksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Viime eduskuntavaalissa ministeripuheet ja EU:n vastustaminen tuottivat perussuomalaisille ”jytkyn”. Se olisi edellyttänyt hallitusvastuuta, mutta Soini kieltäytyi viemästä joukkojaan hallitukseen, eikä hän avaa joukoilleen hallituksen ovea kevään vaalien jälkeenkään.

Tämän Soini on antanut ymmärtää jo useita kertoja muun muassa puolueen vaaliteemojen julkistamistilaisuudessa, jossa Soini sanoi pitävänsä edelleen EU:n tukipolitiikkaa kynnyskysymyksenään.

Soinin sinetöimät EU-teemat voivat toteutua vasta sitten, kun Suomi on eronnut EU:sta sekä sen rahaliitosta. Sen jälkeen Suomi ei maksa EU:lle jäsenmaksua eikä maamme tarvitse tukea vaikeuksiin joutuneita EU-maita.

Soini ei kuitenkaan halua, että Suomi vapautuisi EU:n velvoitteistaan. Soini ei vuosiin ole edes vihjaissut, että Suomen pitää erota EU:sta. Soini ei siis luovu vielä toistaiseksi puolueensa kannalta hyvin toimivasta EU-vaaliaseestaan.